Naša stranka: Zorana Milanovića proglasiti nepoželjnom osobom

0
44

Nakon izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kako se u BiH najuspješnije nose s pandemijom koronovirusa jer tamo “niti je iko bolestan, niti iko umire, niti je ko u bolnicama, niti se iko cijepi”, reagirala je Naša stranka čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

„U BiH je od početka pandemije oboljelo 133,088, a umrlo 5,145 ljudi. Šta god da je Milanović svojom izjavom htio reći, postigao je samo jedno: uvrijedio je građane i građanke BiH a u najvećoj mjeri žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove porodice. Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkaznom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada

Ovom izjavom pokazao je apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih.

Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jeste da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelimično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šoven ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta“, kaže se u saopćenju Naše stranke. prenosi “n1“.