Majka sve vrijeme dozivala kćerku – Mladić (21) imao odnose sa maloljetnicom, pa izbjegao zatvor

0
62

Dvadesetjednogodišnji muškarac imao je intimne odnose sa devojčicom od 14 godina, nakon upoznavanja preko aplikacije za sastanke studenata, ali je izbjegao zatvor zato što je nosio kondom i žrtva je dala pristanak.

Mak Patrik Edvards je upoznao mladu djevojku na aplikaciji Vink i razgovarao sa njom nedjelju dana prije nego što ju je pozvao svojoj kući.

Pozvao joj je Uber kako bi djevojčica došla na njegovo imanje u Marsdenu, u državi Kvinslend, u Australiji, 10. februara prošle godine, prenosi “Objektiv“.

Glavni tužilac Elizabet Kelso rekla je okružnom sudu u Binlihu da se par “počeo ljubiti i na kraju imao se.sualne odnose na kauču”.

Mama djevojčice tvrdi da je kćerku zvala “neprekidno” dok je bila sa mladićem.

Kada je Edvards odvezao žrtvu kući, djevojčica je rekla mami šta se dogodilo, a zatim se žena suočila sa mladićem.

– Šta ste uradili sa mojom kćerkom? – upitala je majka mladića tada.

Dvadesetjednogodišnjak je rekao da nisu imali se.s, ali je u telefonskom razgovoru kasnije priznao da su imali “zaštićeni” se.s.

U četvrtak se Edvards izjasnio krivim po jednoj tački optužnice obljube djeteta mlađeg od 16 godina i dobio je 18 mjeseci uslovne kazne.

Sudija Kreg Čovhuri nije izdao nalog za hapšenje mladića i odbio je da mu podnese krivičnu prijavu jer je nosio kondom, imao stabilan posao, nije imao kriminalnu prošlost i žrtva je pristala na tu aktivnost.

U Kvinslendu je krivično djelo bilo kakav se.s sa djetetom mlađim od 16 godina.

Kada se osoba tereti za se.sualni zločin protiv djeteta mlađeg od 16 godina, a starost djeteta nije manja od 12 godina, optuženi se može braniti ako su iz razumnih razloga vjerovali da je dijete bilo starije od 16 godina.

U Kvinslendu, za razliku od nekih drugih država, ako je dijete pristalo na se.s, to se ne može koristiti za odbranu. To je slučaj čak i ako je dijete imalo 14 ili 15 godina.

U Velikoj Britaniji zakonska dob za se.sualni odnos uz pristanak je 16 godina.

U cilju zaštite mlađe djece, svi mlađi od 13 godina nisu u mogućnosti da legalno daju pristanak, čak i ako se dokaz o pristanku ustanovi na sudu, prenosi “Blic“.