Većini žena odlazak kod ginekologa na pregled popriličan je stres. Još ako se dogodi nešto neočekivano i pritom poprilično neugodno, odlazak ginekologu može postati prava trauma.

To je iskusila i jedna 29-godišnjakinja čiji je rutinski odlazak kod sveučilišnog ginekologa postao priča objavljena u medijima.

Emily Lindin dobila je upitnik, kao i svaka pacijentica, u kojem je bilo potrebno popuniti odgovore o životnim i zdravstvenim navikama kako bi liječnik dobio potrebne informacije o pacijentici potrebne za praćenje njezina zdravstvenog stanja.

I krenula je odgovarati…

Broj seksualnih partnera? Više od deset

Vaginalni, oralni, analni seks? Da, da i da

Koristite zaštitu? Uvijek

Broj partnera od posljednjeg posjeta ginekologu? Jedan

I tada je Lindin doživjela neugodnost. Liječnik ju je pitao: Jeste li sigurni? Samo jedan?

Iako je ova 29-godišnjakinja ponovno odgovorila kako je imala samo jednog partnera u posljednje vrijeme, pritisak ginekologa se nastavio. “Ali, zar zaista, samo jedan?”

Ogorčena na neprofesionalno ponašanje ginekologa, Emily Lindin odlučila je izbjegavati daljnje posjete tom ginekologu, a svoju priču je podijelila s drugima.

Živimo u svijetu i vremenu punom osuđivanja i upiranja prstom u druge i vrijeme je da se tome stane na kraj, poruka je koju je Linden željela poslati objavom svoje priče, piše Yahoo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here